Specialismen & Behandelingen

Behalve de huisartsen, kunnen onze praktijkondersteuners (POH) en assistentes u helpen bij verschillende facetten van uw ziekte dan wel gezondheid. Zij hebben zich gespecialiseerd in verschillende, vaak veel voorkomende, aspecten van de gezondheidszorg. Voor het volgende kunt u met hen een afspraak maken. Belt u met de assistente, dan zorgt zij dat u bij de juiste deskundige terecht komt.


Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Vera

Spreekuren voor specifieke doelgroepen:

 • COPD spreekuur
  COPD ( in de volksmond longemfyseem of “rek uit de longen” genoemd) is een chronische longaandoening, waarbij het van belang is de longfunctie en de algehele gezondheidstoestand goed te controleren en tijdig behandeling in te stellen of aan te passen. Doel hiervan is om de gevolgen van deze ziekte zo veel mogelijk te beperken.
 • Astma spreekuur
  Heeft u astma, dan gebruikt u waarschijnlijk inhalatiemedicatie. Wanneer u daarmee start, krijgt  u instructies hoe u dit het beste kunt doen. Daarnaast kunt u tijdens het spreekuur ter sprake brengen waar u vanwege de astma tegenaan loopt. Vaak lukt het om met behandeling of adviezen tot vermindering van klachten te komen.
 • Diabetes spreekuur
  Diabetes ('suikerziekte') komt steeds vaker voor. Om de complicaties van deze ziekte zoveel mogelijk te voorkomen wordt er volgens een wetenschappelijk onderbouwd protocol gecontroleerd en behandeld.
 • Spreekuur CVRM (voorkomen / vertragen van hart- & vaatziekten)
  CVRM staat voor Cardiovasculair Risicomanagement. Het doel hiervan is  het risico op ontwikkelen van  hart- en vaatziekten zoveel mogelijk te verkleinen. Wanneer er bij u al sprake is van hart- of vaatziekten, zullen wij in dit spreekuur proberen om de gevolgen ervan te verkleinen of te vertragen. Dit kan met medicijnen, maar  ook door leefstijladviezen die afgestemd zijn op uw situatie.

Verder is de POH-S o.a. toegerust voor het uitvoeren  van uiteenlopende diagnostische tests zoals  het maken van een ECG ('hartfilmpje'),  het doen  van geheugentesten, het verrichten van  longfunctiemetingen en het  meten van een enkel-arm index. 

Praktijktijkondersteuner Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ)

Janneke

Sommige mensen zullen het herkennen: lusteloos gevoel, een onverwerkt verdriet, (on)begrijpelijke angsten. Of andere psychische belemmeringen die een prettig leven in de weg staan. Maar de stap naar een psycholoog is soms net even te groot. Dan kan onze praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGz) begeleiding bieden. Psychologische hulp, maar dan dichter bij huis.

In het eerste gesprek met deze praktijkondersteuner GGz, komt naar voren waar uw klachten en uw wensen liggen en welke behandeling daar het beste bij past. Dit kunnen gesprekken bij de POH-GGz zijn of een verwijzing naar een andere passende hulpverlener.

De drempel van de POH-GGz is laag, dus ook bij twijfel: schroom niet om een afspraak te maken.

Praktijkassistentes

Miranda, Thea, Wieke & Daphne

Onderzoeken  en behandelingen door de assistentes:

 • Uitstrijkje (bevolkingsonderzoek)
 • Hechtingen verwijderen
 • Oren uitspuiten
 • Wrattenbehandeling 
 • Urine-onderzoek
 • Bloeddrukmeting, eenmalig of middels een 24-uurs bloeddrukmeter
 • Bloedsuiker meten
 • CRP meten
 • Meten van Hb-gehalte (om bloedarmoede te kunnen vaststellen) 
 • ECG maken en Holter onderzoek

Reizigersvaccinatie en -adviezen:
Gaat u op reis naar een land waar u mogelijk gezondheidsrisico’s loopt?  Maakt u dan een afspraak met de assistente  voor advies en eventuele vaccinatie. Meer daarover leest u hier .